روحانی: تداوم تحریمها یک مسیر باخت باخت است/ سانتریفیوژهای  آی آر ۹ در مرحله آزمایش قرار دارند-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

روحانی: تداوم تحریمها یک مسیر باخت باخت است/ سانتریفیوژهای  آی آر ۹ در مرحله آزمایش قرار دارند

رئیس جمهور در جمع ایرانیان مالزی با اشاره به کنترل فشارهای ناشی از تحریم ها در خلال ماه های گذشته از سوی ایران اظهار داشت: تحریم یک مسیر باخت باخت بوده و نمی تواند بلند مدت ادامه یابد و باید در جایی متوقف شود. روحانی گفت: آمریکایی ها ناچارند از این مسیری که در پیش گرفته اند بازگردند و ما هم با مقاومت و ایستادگی خود آنها را وادار به این کار خواهیم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 18
کد خبر: ۳۱۱۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام روحانی رییس جمهوری کشورمان صبح دیروز، تهران را  جهت عزیمت به مالزی برای شرکت در اجلاس بین المللی کوالالامپور ٢٠١٩ و همچنین حضور در ژاپن ترک کرد.

 

روحانی امروز و در جمع شماری از ایرانیان مالزی به تشریح اهداف سفرش به مالزی و همچنین سیاست های بین المللی کشور پرداخت. روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم خواست برای جهانیان روشن سازد که ابهامات و مشکلات با دیگر کشورها را از راه مذاکره قابل حل و فصل می‌دانیم.

 

روحانی ادامه داد: در ذهن برخی‌ها در داخل و خارج از کشور این‌گونه مطرح بود که یا ایرانی‌ها یا طرف مقابل اهل گفت و گو نیستند و در دو طرف تردید وجود داشت، ما می‌خواستیم بگوییم از طرف ایران مشکلی نیست و ما آماده‌ایم مشکلات در منطقه و جهان را با گفت و گو حل و فصل کرده و روابط نزدیک‌تری با کشورها داشته باشیم.

 

ثابت کردیم به تعهدات خود عمل می‌کنیم

رییس جمهوری افزود: در موضوع مهم هسته ای به عنوان یک مسئله پیچیده بین المللی که شورای امنیت سازمان ملل هم وارد آن شده و منجر به صدور قطعنامه شده بود، ثابت کردیم که ایران اهل گفت و گو است.

 

روحانی اظهار داشت: در یک مقطعی طرف مقابل هم استقبال کرد و توانستیم با ۶ کشور بزرگ جهان به توافقاتی دست یابیم و در مرحله بعد هم بعد از خروج یک طرفه آمریکا از برجام، نشان دادیم که ایران قول خود را زیر پا نگذاشته و ثابت کردیم که ما به تعهدات خود عمل می‌کنیم و به آن پایبند خواهیم بود البته تا جایی که طرف مقابل هم پایبند باشد.

 

رییس جمهوری تصریح کرد: سال ۹۷ آمریکایی‌ها بدون دلیل و بهانه ای به صورت یک طرفه از توافق برجام خارج شدند و توقع داشتند که همه کشورها از آنها پیروی کنند که خوشبختانه در این زمینه موفق نبودند و هم پیمانان آمریکا و طرفین مذاکره با ما، کار آمریکا را تایید نکرده و حتی آن را محکوم کردند.

 

روحانی افزود: هدف آمریکا و صهیونیست‌ها از اعمال تحریم و فشار حداکثری به ایران این بود که ما را در شرایط انزوا قرار دهند و فشارهای حداکثری باعث شود که صبر و تحمل مردم ایران به سر آمده و با لبریز شدن کاسه صبرشان، در برابر نظام قرار بگیرند.

 

رییس جمهوری تاکید کرد: برخلاف تصور دشمنان، مردم ایران برغم قرار داشتن در شرایط سخت معیشتی بخاطر تحریم های ناعادلانه که مواد غذایی و دارو را نیز در برگرفته است، مقاومت و ایستادگی کردند و حتی در برخی زمینه‌ها، فشارهای حداکثری دشمن را به فرصت تبدیل کردند.

 

 امسال رشد اقتصادی مثبت خواهد شد

روحانی افزود: در سال ۹۷ و با اعمال تحریم و فشار بی سابقه اقتصادی با مشکلاتی از نظر تورم، رشد اقتصادی و اختلال در بازار کالا و ارز مواجه شدیم، تورم بالا رفت و نرخ رشد اقتصادی کشور منفی شد اما دولت و مردم توانستند با مقاومت و ایستادگی در بهار سال ۹۸ کنترل اوضاع را بدست گیرند و بعد از اردیبهشت ماه سال ۹۸ آمارها نشان از بهبود شرایط و حرکت همه شاخص ها به سمت مثبت است.

 

رییس جمهوری  با بیان اینکه از اردیبهشت تا آبان ماه سال جاری نرخ تورم ماهانه نسبت به قبل روند کاهشی داشته است، گفت: پیش بینی ما این است که امسال رشد اقتصادی کشور منفی نبوده و مثبت خواهد شد و در رشد اقتصادی بدون نفت حرکت مثبتی شروع شده و در بسیاری از زمینه ها توانستیم به خوداتکایی برسیم.

 

 روحانی از تولید قطعات مورد نیاز خودروهای ساخته شده در کشور به عنوان یکی از زمینه های خودکفایی اشاره کرد و افزود: امروز برخی از قطعات خودروهای تولید داخل که زمانی از خارج وارد می شدند، توسط قطعه سازان داخلی ساخته می شوند. در بخش تاسیسات نفت و گاز و ساخت توربین ها و کمپرسورها دچار مشکل بودیم اما امروز خودمان می سازیم و تحریم و فشار دشمنان برغم ایجادمشکل در زندگی مردم باعث شد در برخی زمینه‌ها به سمت خودکفایی حرکت کنیم.

 

رییس دولت دوازدهم در ادامه به حادثه سیل گسترده در ابتدای سال جاری در ۲۵ استان کشور و خسارت های گسترده آن اشاره کرد و افزود: سیل در استان‌های مختلف خسارت های زیادی به بار آورد که با تلاش دولت و کمک مردم این خسارت‌ها جبران شد اما همین بارندگی ها موجب شد تولید محصولات کشاورزی نسبت به سال قبل افزایش یابد و در استان خوزستان محصولات کشاورزی تولید شده همچون ذرت، کلزا، برنج و گندم دو برابر سال قبل بوده که بی‌سابقه است.

 

برخی فکر نمی‌کردند بتوانیم پاسخ فشار نظامی را بدهیم

رییس جمهوری تاکید کرد: برخی کشورها فکر نمی‌کردند که وقتی ما در دریا با فشار نظامی مواجه شویم بتوانیم پاسخ دهیم اما ما با تخلف کشتی آنها در خلیج فارس برخورد کردیم و زمانی که پهپاد پیشرفته آنها به حریم ایران تجاوز کرد، با موشک ساخت ایران و سیستم پدافندی خودمان آن پهپاد را در ارتفاع ۵۵ هزار پایی سرنگون نمودیم.

 

وی اضافه کرد در موضوع هسته ای نیز با وجود تحریم ها و فشارهای اقتصادی، پیشرفت‌های زیادی بدست آورده ایم و امروز سانتریفیوژهای جدید  "آی آر ۶ " ما کار می‌کنند و  سانتریفیوژهای " آی آر ۹ "هم در مرحله آزمایش قرار دارند.

 

آمریکایی‌ ها ناچارند از مسیری که در پیش گرفته‌اند برگردند

 روحانی با بیان اینکه تحریم مشکلات ایجاد می‌کند اما اگر مقاومت کنیم می‌توان آن را به فرصت تبدیل کرد، افزود: امروز همه می دانند که خروج آمریکا از برجام به نفع هیچ‌کس حتی آمریکا و دوستانش نیز نبوده است.

 

رییس جمهوری با بیان اینکه تحریم یک مسیر باخت باخت بوده و نمی تواند بلند مدت ادامه یابد و باید در جایی متوقف شود، افزود: از نظر من این تحریم نمی تواند ادامه پیدا کند و یک حرکت غیر قانونی است.

 

وی تصریح کرد: آمریکایی ها ناچارند از این مسیری که در پیش گرفته اند بازگردند و ما هم با مقاومت و ایستادگی خود آنها را وادار به این کار خواهیم کرد.

 

رییس جمهور در ادامه سخنان خود ایرانیان خارج از کشور از جمله هموطنان مقیم در کشور مالزی را سفیران فرهنگی ایران و حامل فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی و اسلام اعتدالی و رحمانی در خارج از کشور معرفی کرد و افزود: به طور طبیعی ایرانیان مقیم خارج نیز از مشکلات ناشی از تحریم ها و فشار حداکثری اقتصادی دشمنان دچار سختی شده اند و با مشکلاتی مواجه هستند اما شما هم باید با سعی و تلاش و مقاومت این مشکلات را به فرصت تبدیل کنید.

 

 روحانی با بیان اینکه ملت ایران همیشه با افراطی‌گری و تروریسم مخالف بوده است، گفت : شما عزیزان مقیم خارج از کشور باید حامل پیام صلح و دوستی مردم ایران باشید و پیام ایران برای برقراری روابط نزدیک تر علمی با همه کشورها بویژه کشورهای مسلمان را منتقل کنید.

 

رییس جمهوری در پاسخ به اظهارات نمایندگان اساتید دانشگاهی و دانشجویان مقیم مالزی، گفت: ایران در چند سال گذشته پیشرفت‌های خوبی در زمینه های مختلف نانو تکنولوژی، هوا و فضا و بیوتکنولوژی داشته و پروژه‌های مشترک تحقیقاتی دانشگاه های ایران با خارج افزایش زیادی داشته است.

 

 هر دو روز سه ایرانی متخصص به کشور بازمی‌گردند

روحانی افزود: فضای امروز کشور برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و کارخانه های نوآوری بسیار مناسب است. در حوزه فناوری اطلاعات و آی تی شاهد پیشرفت های بسیار خوبی هستیم و آمار و ارقام بیانگر این است که هر دو روز  ۳ ایرانی متخصص و تحصیلکرده در خارج از کشور برای کار و فعالیت وارد کشور می شود.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه محیط امروز ایران برای جذب علم و فناوری بسیار مناسب است، افزود: امروز در ایران جذب نخبگان و محققین فقط در دانشگاه ها نیست و جذب در استارتاپ‌ها انجام می شود و اساتید و نخبگان و دانشجویان موفق جذب این فضا شده اند و فاصله بین دانشگاه  و تولید، دانشگاه و فناوری و دانشگاه و صنعت و بازار کمتر شده است.

 

 روحانی در پایان سخنان خود در جمع ایرانیان مقیم مالزی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور باعث افتخار ما هستند، به وزیر امور خارجه و رئیس دفتر رئیس جمهور دستور داد موارد مطرح شده از سوی نمایندگان ایرانیان حاضر در مالزی را بررسی و برای رفع مشکلات مطرح شده اقدامات لازم را انجام دهند.

 

پیش از سخنان رییس جمهور، خانم دکتر فریال قائمی نماینده اساتید دانشگاهی، حامد پور ذوالفقار نماینده دانشجویان و علی نیکو نماینده فعالان اقتصادی و بازرگانان ایرانی مقیم مالزی، طی سخنانی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

 

کمک به حل مشکل جذب نخبگان و دانش آموختگان خارجی در داخل کشور، مشکلات ناشی از اعمال تحریم ها برای دانشجویان اعم از مشکلات بیمه و بانکی، تردد وهمچنین کمک به افزایش صادرات کالاهای ایرانی از جمله مواد غذایی به مالزی، از جمله مواد مطرح شده ازسوی نمایندگان ایرانیان مقیم مالزی در حضور رئیس جمهور بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری به دعوت «ماهتیر محمد» نخست وزیر مالزی برای شرکت در اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ به مالزی سفر کرده و قرار است روز جمعه نیز عازم ژاپن شود تا با « آبه شینزو» نخست وزیر این کشور درباره توسعه روابط دوجانبه تهران – توکیو دیدار و گفت‌وگو کند. 

ارسال نظر